Zin in een uitdagende baan? Kom bij de gemeente Deventer werken. Wij zoeken nieuwe collega’s.
Let op: de teller staat inmiddels op 150 inschrijvingen. Helaas zitten we daarmee vol. Onderstaand kun je je inschrijven op de reservelijst. Als er talentvolle knobbels niet op komen dagen dan nodigen we jou alsnog uit. Vooral doen dus!

ZIN IN! EEN UITDAGENDE BAAN

Als ambtenaar krijg je veel over je heen. Het is onze taak, en uitdaging, de belangen van veel mensen bij elkaar te brengen. Want wij werken voor de stad. En dat is waar we energie van krijgen.

Dus zoeken we 13 opgewassen collega’s. Collega’s die willen stralen binnen onze organisatie.
Bekijk onze vacatures hier

Vacatures
13

Kom je net kijken op de arbeidsmarkt? Of werk je al een paar jaar? Diploma net op zak? Bruis je van de energie? Kun je niet wachten om écht aan de slag te gaan? Beschik je over de laatste kennis binnen jouw vakgebied? Dan zijn wij op zoek naar jou. Maar de vraag is: ben jij ook op zoek naar ons?

Wij hopen van wel. Om erachter te komen of wij een match zijn organiseren we 21 september 2018 een selectiedag. Tijdens deze dag maak jij kans op één van de beschikbare banen bij de gemeente Deventer. Dus ben je op zoek naar een uitdagende échte baan? Dan zien we je graag op 21 september. Aanmelden? Dat kan hier

Hieronder zie je alvast wie we allemaal zoeken. Zit er wat tussen voor jou?

 • Junior directievoerder

  add

  Junior directievoerder (32-36 uur)

  Onderhandelaar pur sang. Staat stevig in de schoenen en is goed met mensen. Durft knopen door te hakken en overziet de gevolgen van de doorgehakte knoop. Afspraak is afspraak. Oog voor detail en kwaliteit. Hart ligt bij infrastructuur/stedelijke/ruimtelijke ontwikkeling.

  Als junior directievoerder/contractbeheerder lever jij een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van civiele projecten. Je werkt veel samen met een projectleider. Jij ziet er zelfstandig op toe dat in de uitvoering van een project de afgesproken voortgang en kwaliteit wordt geboekt. Je maakt afspraken over meer- en minderwerk.

  Je hebt een opleiding gedaan in de richting civiel-/cultuurtechniek, weg-/waterbouw met aanvullende cursussen in het vakgebied. Een jaar of drie ervaring is voor deze functienoodzakelijk. Je bent bekend met de laatste ontwikkelingen op het gebied van civiele- en cultuurtechniek en aanbestedingsmethodes

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.335,- en € 3.143,- op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract met uitzicht op een vaste aanstelling.

  [eis: mbo/mbo+]

 • Junior projectmanager

  add

  Junior projectmanager (32-36 uur)

  Leidt graag de weg. Bouwt graag mee aan nieuwe dingen. Goed in processen uitlijnen, samenwerken en dóen! Groot verantwoordelijkheidsgevoel en is heel goed met mensen. Vindt het boeiend om in een politieke omgeving projecten vorm en inhoud te geven. Resultaat is een belangrijke drijfveer. Verzint altijd wel een oplossing. Ambitie om een gebiedsontwikkeling te leiden. Heeft de kwaliteit om mensen te mobiliseren en te motiveren om voor een project aan de slag te gaan. Hart ligt bij stedelijke/ruimtelijke ontwikkeling.

  Als junior projectmanager lever je belangrijke bijdragen aan het projectmanagement van het project. Jij bent verantwoordelijk voor deelopdrachten of deelprojecten.

  Je hebt een opleiding en/of ervaring opgedaan in projectmanagement. Richtingen zoals planologie, stedenbouw, bestuurskunde, civiele techniek of bouwkunde. Een jaar of drie ervaring is voor deze functie Is noodzakelijk.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.795,- en € 4.040,- op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract met uitzicht op een vaste aanstelling.

  [eis: hbo/wo]

 • Junior civiel projectleider

  add

  Junior civiel projectleider (32-36 uur)

  Proactief en gaan voor resultaat. Kwaliteit en budgetwaakhond in een. Goed in je vak en samen dingen aanpakken. Blij worden van vernieuwen. Werkt zelfstandig en heeft groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hart ligt bij infrastructuur/stedelijke/ruimtelijke ontwikkeling.

  Als junior civiel projectleider draag je bij aan het ontwerp, voorbereiding en uitvoering van een project. Je werkt veel samen met een projectleider en ondersteunt hem/haar in brede zin op civieltechnisch terrein. Je doet zelf deelprojecten. Je doet de aansturing voor opdrachten aan ingenieursbureaus en aannemers.

  Je hebt een hbo-opleiding op het gebied van civiel-/cultuurtechniek, weg-/waterbouw en/of ervaring opgedaan in projectleiding. Een jaar of drie ervaring is voor deze functie noodzakelijk

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.591, - en € 3.445, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract met uitzicht op een vaste aanstelling.

  [eis: hbo/wo]

 • Datajunkie

  add

  Datajunkie (32 uur)

  Dataspecialist in hart en nieren. Sociaal. Niet op het mondje gevallen. Vooral héél nieuwsgierig. Wordt wild enthousiast van data, data en… nog meer data. Weet data te duiden om dat vervolgens overzichtelijk én visueel aantrekkelijk te presenteren. Termen zoals BI, GIS en datawarehouses komen je niet onbekend voor. Heeft een duidelijke visie op hoe data onze organisatie kan versterken en verbinden. Tikkeltje eigenwijs.

  Als datajunk ben je onderdeel van het interne bureau voor onderzoek en statistiek dat óók voor externe partijen onderzoeken uitvoert. Je verkoopt oplossingen. Je haalt informatiebehoeften op bij andere teams. Je geeft richting en sturing, zorgt dat besluiten genomen worden op basis van feiten. Af en toe schud je de boel eens flink op!

  Welke studie je gedaan moet hebben? Dat vinden we minder belangrijk. Je vindt data in ieder geval niet saai. We zijn vooral op zoek naar iemand waar wij ook wat van kunnen leren. Vernieuwend en enthousiast. Iemand die vragen durft te stellen en fouten durft te maken.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.591, - en € 3.143, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract.

  [eis: hbo/wo]

 • Blikvanger

  add

  Blikvanger (36 uur)

  Achteruit inparkeren kan jij met je ogen dicht. Grapje. Stevige gesprekspartner. Laat zich niet zo snel uit het veld slaan en kan tegen (soms ongefundeerde) kritiek van buitenaf. Maakt makkelijk contact. In staat om op verschillende niveaus te communiceren en daartussen snel te schakelen. Communicatief sterk in zowel woord als geschrift.

  Als Adviseur parkeren & verkeer (Blikvanger!) zie jij de effecten van het parkeerbeleid. Vanuit die ervaring adviseer je de beleidsadviseur. Jij beheert contracten met partijen voor bijvoorbeeld garages en parkeermeters. Je bent vraagbaak in- en extern op het gebied van parkeren (en verkeer). Bewoners en ondernemers kloppen vaak bij jou aan met vragen en opmerkingen rondom parkeren.

  Een logistieke opleiding is handig voor deze functie, maar zéker geen harde eis. De inhoud hoef je niet nu al van A tot Z te kennen; wij leiden je op. Ervaring is niet vereist. We zijn vooral op zoek naar iemand met de juiste persoonlijkheid, inzet en affiniteit met de openbare ruimte.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.591,- en € 3.445,- op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract met uitzicht op een vaste aanstelling.

  [eis: hbo/wo]

 • Probleemoplosser

  add

  Probleemoplosser (32-36 uur)

  Luisteren, samenvatten, doorvragen en... oplossen! Nieuwsgierig. Communicatief sterk. Toegankelijke persoonlijkheid. Empathisch. Denkt vanuit de gebruiker. Kan omgaan met frustratie en verwijten van klanten. Hart ligt bij hard- en software.

  Als Servicedeskmedewerker (Probleemoplosser!) help jij mensen met het oplossen van hun technische en digitale problemen. Dit doe je voor de drie op ICT-gebied samenwerkende gemeenten (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, samen: DOWR-i)! Een grote organisatie dus. Je vindt het leuk om vragen en problemen op te lossen en bent oprecht nieuwsgierig naar de achtergrond van de vraag. Van een defecte laptop of smartphone tot software die niet meer opent: jij onderzoekt, vraagt door, vindt aansluiting bij de vraagsteller en lost het probleem op.

  Een ICT-achtergrond is handig voor deze functie. Ervaring is niet vereist.

  De gemeente Deventer werkt op het gebied van ICT samen met de gemeente Olst-Wijhe en Raalte. Je standplaats is Deventer.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.040, - en € 2.808, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract.

  [eis: mbo/hbo]

 • P&O bruggenbouwer

  add

  P&O bruggenbouwer (20 uur)

  Creatieve duizendpoot. Sociaal zéér vaardig. Natuurlijke verbinder met adviserende vaardigheden. In staat een brug te slaan tussen werkvloer en strategische sturing op personele en organisatie vraagstukken. Krijgt energie van resultaat. Innovatief. Weet zich handig te bewegen op gebied van beleidsontwikkeling, -advisering, -uitvoering en -evaluatie. Hart voor human resources (HR).

  Als P&O bruggenbouwer (procesregisseur P&O) leid jij beleidsprocessen en –projecten vanuit onze HR-strategie. Jij bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor onder andere de ontwikkeling van organisatie en medewerkers, realisatie en beheer van het strategische opleidingsaanbod, de doorontwikkeling van het beleid met betrekking tot doorstroom in de organisatie, de implementatie van het diversiteitsbeleid of het opzetten van kennismanagement en adviesopdrachten over de complexere ontwikkelvraagstukken. Samen met je collega procesregisseurs stem je je takenpakket af. Jij signaleert trends, ontwikkelt én implementeert. Je werkt samen met de andere procesregisseurs. Je krijgt energie van het steeds zoeken naar de juiste beleidsinterventie op het juiste moment, met het oog op het gezochte effect voor individu, team en organisatie. Ook ben je niet vies om af en toe een juridisch of rechtspositioneel getint onderwerp bij de kop te pakken.

  Voor deze functie is enige ervaring in organisatiedynamiek en –leren of (juridische) HR beleidsontwikkeling vereist. Ook vragen we voor deze functie academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur een afgeronde organisatie-, bestuurs-, bedrijfskundige of arbeidsjuridische opleiding.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.795, - en € 4.040, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract.

  [eis: wo]

 • Diversionist Belastingen

  add

  Diversionist Belastingen (32 – 36 uur)

  Houdt van afwisselend werk. Kei in plannen, regelen en organiseren. Zelfstandig (zaken uitzoeken en uitwerken) én een teamplayer (samen zorgen voor goede kwaliteit en elkaar daarbij helpen). Analytisch en kan gemaakte keuzes goed uitleggen. Komt het beste tot recht onder een gezonde dosis druk. Iemand met visie, iemand met daadkracht. En met een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

  Als Diversionist belastingen heb je uitdagend werk. Je krijgt de kans om verschillende rollen in te vullen. Denk aan het maken van beleid door het opstellen van een belastingverordening en het behandelen van bezwaarprocedures, of de gemeente vertegenwoordigen in belastingprocedures. Je mag meewerken aan projecten waar jij belangstelling voor hebt. In ons team werk je mee in de volle breedte: van hondenbelasting via de afvalstoffenheffing naar goed gegevensbeheer. 

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je bezig te houden met de uitvoering van de Wet WOZ. Wij waarderen jaarlijks al het onroerend goed binnen de gemeentegrenzen, van woning tot ziekenhuis. Je werkt voor de drie op belastinggebied samenwerkende gemeenten (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, samen: DOWR). Je standplaats is Deventer.

  Een achtergrond in bijvoorbeeld Nederlands recht, fiscaal recht of makelaardij is wenselijk voor deze functie. Ideale doorgroeikans voor iemand met enige werkervaring.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.335, - en € 3.143, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract met uitzicht op een vaste aanstelling.

  [eis: hbo/wo]

 • Topbemiddelaar

  add

  Topbemiddelaar (36 uur)

  Juridisch wonder. Communicatief goed onderlegd, zowel in woord als geschrift. Politieke sensor. Gericht op resultaat. Zelfstandig en zelfsturend. Enthousiast en opgewekt van aard. Goede gespreksleider. Hart voor de publieke zaak. Sensitief en rechtvaardig in conflictsituaties.

  Als Secretaris bezwaarschriftencommissie/Juridisch medewerker (Topbemiddelaar!) behandel jij met je collega’s bezwaarzaken op verschillende juridische beleidsgebieden. Denk aan de Participatiewet, Wmo, Jeugdwet, Wet BRP, subsidies, Wabo, handhaving en openbare orde/veiligheid en personele bezwaren. Bezwaarschriften kunnen via de bezwaarschriftencommissie op ambtelijk niveau worden afgehandeld. Jij leidt de hoorzitting en stelt de beslissing op bezwaar op. Tijdens de hoorzitting ben jij de secretaris van de commissie. Nog liever voorkomen we behandeling in de bezwaarschriftencommissie, daarvoor zet jij de uitstekende bemiddelingsvaardigheden in en je informele aanpak. Naast het behandelen van bezwaartaken, vind je het ook leuk om mee te werken aan de andere taken, zoals juridisch advies en kwaliteitszorg.

  Voor deze functie is een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht, master Bestuursrecht, vereist. Een paar jaar ervaring in het behandelen van bezwaarschriften binnen een gemeentelijke organisatie is handig.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.795, - en € 4.040, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract met uitzicht op een vaste aanstelling.

  [eis: wo]

 • IT-bruggenbouwer

  add

  IT-bruggenbouwer (24-28 uur)

  Onderzoekt systematisch en sleutelt graag aan bits en bytes. Rijdt dagelijks over de digitale snelweg. Leert snel. Communicatief sterk. Goed in samenwerken. Energiek en creatief. Vernieuwend.

  Als Functioneel beheerder (IT-bruggenbouwer) krijg jij een eigen applicatie in beheer. Je bent vooral gericht op de klant/gebruiker. Je weet precies wat de gebruiker met ‘jouw’ applicatie doet. Techniek weet jij heel eenvoudig te vertalen naar wat nodig is voor het werk. Je communiceert veel met de gebruiker, maar ook met de leverancier. Je werkt binnen de gemaakte contractafspraken, en speelt –als dat nodig is- daar ook iets buiten. Jij zorgt ervoor dat de informatiesystemen optimaal functioneren.

  Een achtergrond (of grote interesse) in ICT is handig voor deze functie. Ervaring in het vakgebied is niet vereist, maar het helpt natuurlijk wel als je ervaring hebt met functioneel beheer en/of BiSL.

  De gemeente Deventer werkt op het gebied van ICT samen met de gemeente Olst-Wijhe en Raalte. Je standplaats is Deventer.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.335, - en € 3.143, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract.

  [eis: hbo/wo]

 • Sociaal rechercheur

  add

  Sociaal rechercheur (36 uur)

  Analytische denker. Juridisch goed onderlegd. Ontleed systematisch complexe problemen. Kritisch. Kan goed omgaan met weerstand. Sociaal zéér vaardig. Sterk rechtvaardigheidsgevoel. Eerlijk en betrouwbaar.

  Als Sociaal rechercheur ga je aan de slag met het screenen van aanvragen voor bijstandverlening op basis van fraudesignalen. Je verricht (bestuursrechtelijke) onderzoeken naar (vermeende) fraude, misbruik en oneigenlijk gebruik van voor de gemeente uit te voeren sociale zekerheidswet- en regelgeving. Uitkomsten leg je schriftelijk vast in een rapport. Bij een strafrechtelijk onderzoek, bijvoorbeeld voor uitkeringsfraude, stel jij het proces-verbaal op. Je neemt deel aan themagerichte onderzoeken in samenwerking met onder andere politie, justitie, belastingdienst/FIOD, inspectie SWZ en UWV. In samenwerking met de inkomensconsulenten voer je gesprekken met klanten, ter verificatie van de situatie. Soms in de spreekkamer en soms tijdens een huisbezoek. Naast Deventer werkt het team ook voor Raalte, Olst-Wijhe en Zutphen.

  Voor deze functie heb je minimaal hbo-niveau nodig. Daarnaast heb je kennis van de sociale wet- en regelgeving (Participatiewet), strafrecht en bestuursrecht. Je hebt aantoonbare recherche-ervaring opgedaan bij een opsporingsdienst. Bij voorkeur heb je de CAR (Cursus Algemene Recherche) en OOR (Opleiding Observatie Rechercheur) gevolgd- en heb je ervaring met financieel rechercheren. Je weet hoe de technische hulpmiddelen werken die je gebruikt bij observaties c.q. heimelijke waarnemingen. Dit kan ook buiten kantooruren zijn. Verder heb je kennis van de sociale kaart en criminele kaart van Deventer en omstreken. Je bent bereid het certificaat Buitengewoon Opsporingsambtenaar te halen als je deze nog niet hebt.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.335, - en € 3.143, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 1-jarig contract.

  [eis: hbo/wo]

 • Toezichthouder

  add

  Toezichthouder (36 uur)

  Houdt het hoofd koel bij lastige situaties. Laat zich niet snel uit het veld slaan. Communiceert tactvol. Integer en sociaal zeer vaardig. Toont initiatief. Klantgericht. Durft groepen mensen aan te spreken. Hart voor een veilige en leefbare omgeving.

  Als Toezichthouder/BOA werk jij mee aan een veilig en leefbaar Deventer. Samen met je collega ga je de straat op. Je houdt toezicht op de voorschriften uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Je treedt zowel preventief als handhavend op bij misstanden en/of overtredingen. Je maakt processen verbaal op en zorgt voor de afhandeling daarvan. Je handelt meldingen van inwoners en bedrijven af. Je signaleert actief voor gemeente, politie en andere belanghebbenden. Je bent inzetbaar als verkeersregelaar bij calamiteiten.

  Voor deze functie heb je een HTV-diploma nodig en een rijbewijs. Je vindt het niet erg om op onregelmatige uren (weekenden en avonden) te werken. Voor deze functie is ervaring niet vereist.

  Je startsalaris ligt tussen de € 1.657, - en € 2.026, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract met uitzicht op een vaste aanstelling.

 • Sociaal bewogen beleidsadviseur

  add

  Sociaal bewogen beleidsadviseur (32-36 uur)

  Een natuurtalent in luisteren, overdenken, samenwerken én schrijven. Frisse denker. Niet bang om tegengas te geven. Kan veel verschillende belangen goed afwegen en dat vertalen naar goede voorstellen. Vraagt zich altijd verwonderd af of het niet anders en beter kan. Hart voor mensen. Betrokken bij de samenleving.

  Als Sociaal bewogen beleidsadviseur breng je een werkelijke verandering teweeg voor inwoners. Met jouw frisse ideeën en talent voor luisteren en schrijven, richt jij je met de collega’s in het sociaal domein nog meer op preventie (versterken van bestaande zorgstructuur en het zelfoplossend vermogen van mensen en hun netwerk). De beweging van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag speelt daarbij een belangrijke rol. Hoe vroeger we problemen signaleren, hoe beter. Inwoners van Deventer en de omliggende dorpen fijn en onbezorgd laten wonen: dáár draag jij aan bij. Je kan breed ingezet worden. Je werkt bijvoorbeeld samen met onderwijs (passend onderwijs) ter voorkoming van inzet jeugdzorg. Of je houdt je bezig met de toezicht en handhaving op uitgaven in de zorg. Je stimuleert vernieuwende zorg waar bijvoorbeeld speeltuinverenigingen/buurthuizen en innovatieve zorgverleners samenwerken. Je versterkt de werkgeversdienstverlening om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven op de arbeidsmarkt. Kortom: jij maakt beleid werkend én betekenisvol voor mensen.

  Voor deze functie heb je minimaal hbo-niveau nodig. Welke studie je precies hebt gedaan is minder van belang.

  Je startsalaris ligt tussen de € 2.591, - en € 3.445, - op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard zijn er financiële doorgroeimogelijkheden. 2-jarig contract.

  [eis: hbo/wo]

Let op: we draaien op 21 september de traditionele sollicitatierollen om. Onze teammanagers presenteren zichzelf en vervolgens kies jij aan het einde van de dag voor welke baan je wilt strijden! Jij mag ons de vragen stellen in plaats van andersom. Na je keuze, strijd je in de twee weken erna tegen andere kandidaten aan de hand van opdrachten. En wie weet ga jij naar huis met een baan in de pocket.

Achter de schermen

Je nieuwe collega’s

Benieuwd wat werken bij de gemeente Deventer zo leuk maakt? Je nieuwe collega's leggen het uit!

Directieraad <3 Jongeren

De directieraad van de gemeente Deventer kan niet wachten tot je er bent!

Wat maakt gezeik zo leuk?

Gezeik? Leuk? Je nieuwe collega’s leggen uit waarom gezeik eigenlijk best oké is.

De aanmeldingen zijn gesloten

Wil je meer weten over vacatures bij de gemeente Deventer?
Kijk dan op: https://www.deventer.nl/vacatures